Sunday, April 15, 2007

Bir Zeit Üniversitesi Yaz Kampı (26 Temmuz- 7 Ağustos 2007)

Birzeit Üniversitesi 2007 Uluslararası Yaz Kampını gururla sunar:



Birzeit Üniversitesi, 1981'den beri her yıl düzenlediği bu iki haftalık kampta, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere, okullar, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinde gönüllü projelerde, Filistinli öğrencilerle birlikte çalışma imkanı sağlıyor. Katılımcılar Batı Şeria ve Gazze'de birçok bölgeyi ziyaret etmenin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere katılma şansı da buluyor.
Bu seneki kamp programında, kültürel alışverişi desteklemek amacıyla, gönüllü çalışmalar; Filistin köylerine, kentlerine ve mülteci kamplarına ziyaretler; Filistinli aileler, siyasi liderler, kanaat önderleri, akademisyenler ve Filistinli üniversite öğrencileriyle tanışma olanakları şeklinde belirlenmiştir.


Aşağıda genel faaliyet programını bulabilirsiniz. Detaylı program çalışma kampının başlamasından en az iki hafta önce yayınlanacaktır. Başvuru formunu doldurarak on-line başvuruda bulunabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için :

Ghada El-Omare
Toplumsal Çalışmalar Program Koordinatörü
Öğrenci İşleri Ofisi
Tel/Faks: +972 2 298 2086
E-mail: gomare@birzeit.edu

GENEL PROGRAM

Birzeit Üniversitesi 2007 Uluslararası Yaz Çalışma Kampı aşağıdaki faaliyetleri içerecektir:

1. Belirlenen toplulukların ihtiyaçlarına bağlı olarak ağaç dikme, temizlik, inşaat gibi işleri içeren gönüllü çalışmalar
2. Çeşitli Filistin kentleri, köyleri ve mülteci kamplarına ziyaretler
3. Filistinli siyasetçi ve kanaat önderleriyle toplantı ve konferanslar
4. Resmi ve sivil kuruluşlara ziyaretler
5. Film, dans ve müzik performansları gibi kültürel faaliyetler
6. Kamp Ateşi Gecesi – Üniversite kamp alanında Filistin'de yaşam ve kültür üzerine dersleri de içeren bir dizi gece faaliyeti.

KAYIT ÜCRETİ

Konaklama, yeme- içme ve Batı Şeria içindeki seyahat masrafları dahil olmak üzere katılımcı başına 200 $'dır. Yukarıda belirtilen tüm aktiviteler bu ücrete dahildir. Özel faaliyetler için cüzzi miktarda ekstra ücret talep edilebilir. Kayıt ücreti, kamp alanına gelindiğinde verilecektir.

KAMP YERİ VE EK BİLGİLER

Kampın çoğu Bizeit Üniversitesi Kampüsünde özel olarak ayrılmış bir açık alanda gerçekleşecektir. Katılımcılar kamp alanındaki çadırlarda kalacaklardır. Katılımcıların kendi uyku tulumlarını getirmeleri gerekmektedir. Farklı şehirlerdeki konaklama şartları seyahat zamanına göre belirlenecektir.
Birzeit Üniversitesi, Birzeit kentine yürüme mesafesinde (10-15 dakika) yer almaktadır. Bölgede küçük restoranlar, mağazalar ve diğer gerekli hizmetler bulunmaktadır. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı da burada yaşamaktadır.
Günün programına göre kampta üç öğün yemek verilecektir. Kamp alanında kaldıkları zamanlarda yemek katılımcılar tarafından ortaklaşa hazırlanacaktır.
Gündüz havanın çok sıcak, geceleriyse çok soğuk düşük olabildiğini dikkate alarak uygun giysiler getirilmesi gerekmektedir.
Tüm katılımcıların kamp alanının temizlik ve bakımına katkıda bulunması beklenmektedir. Ayrıca katılımcıların Birzeit Üniversitesi ve ziyaret edilecek çeşitli topluluklar dahilinde genel davranış kurallarına uyması beklenmektedir.
Bir Zeit Üniversitesi'ne Ramallah şehir merkezinden sefer yapan dolmuşlarla 15 dakikada ulaşılabilir.
Kamp dili İngilizce'dir. Tüm katılımcıların en az orta düzeyde İngilizce bilmeleri beklenmektedir.
Tüm sorularınız ve detaylı bilgi için: Gomare@birzeit.edu


Çeviren: Aslıhan Kış
Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı Öğrencisi

No comments: